tiistai 10. marraskuuta 2015

Frisbeegolfin potentiaali (Suomi)

Mennäänpäs sitten itse lajiin kunnolla sisään. 

Frisbeegolfilla on mahdollisuus tulla jopa yhdeksi maailman harrastetuimmaksi lajiksi. Harrastajalle laji on todella edullinen, mutta myös keräilijöille, kilpailijoille ja hifistelijöille frisbeegolfilla on antaa mahdollisuuksia.

Ratojen pystytys ei ole mitään rakettitiedettä. Vapaata lääniä on Suomessakin vaikka kuinka paljon käytettäväksi, puhumattakaan muusta maailmasta. Talkoolaisia uusien ratojen pystyttämiseen löytää varmasti, kun vaan osaa kysyä oikeista paikoista eli esim. frisbeegolfseuroista.

Frisbeegolfseuroja on vielä kohtuu vähän ja ne pyörittävät esim. ratojen kunnossapitoa ja viikkokilpailutoimintaa juurikin talkootöiden voimin. Tukea seuroille ei lajin tuntemattomuuden ja SFL:n kevytrakenteisuuden vuoksi juuri heru, mutta yhteistyökumppaneita seurojen on helppo sentään saada.

Suomessa frisbeegolfratoja on tällä hetkellä 480 frisbeegolfradat.fi -sivuston mukaan ja lisää tulee kokoajan, kuten pitääkin, kerta lajia halutaan monipuolistaa ja kehittää. 


Julkujärvi aká Kuulaakso, Ylöjärvi.
Kaikki avaimet onneen on olemassa. ne vaan pitää osaa hyödyntää oikein. Suomen frisbeegolfliitto hakee parhaillaan toiminnanjohtajaa, mikä on mielestäni hyvä alku. Yksi määrätietoinen, luova, joustava ja innokas ihminen voi tehdä jo paljon lajin eduksi.

Kuinka saada lapset, nuoret ja naisetkin kiinnostumaan frisbeegolfista, kun miesharrastajia lajilla on eniten? Itse lähtisin liikkeelle medianäkyvyyden lisäämisellä, koulu- ja oppilaitosyhteistyöllä, sekä viemällä frisbeegolfin myös naisten ulottuville. Nuorissa on kuin onkin tulevaisuus ja mikä hienointa, frisbeegolf sopii kaiken ikäisille, kokoisille ja näköisille ihmisille.

Kylmäkoski DGP, Akaa.

Jahka frisbeegolfin potentiaali Suomessa oikeasti huomataan, niin sitten lajia aletaan tuupata kunnolla myös Suomesta käsin muualle maailmaan, vaikkapa frisbeegolflähettiläiden voimin. Siinäpä muuten olisikin hieno titteli: "Frisbeegolflähettiläs".


-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti