sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kilpailulisenssi vai ei?

Edellinen blogiteksti aiheutti friba-forumin puolella parin-kolmen sivun keskustelutulvan "mun ketjussa". Keskustelu koski sitä hankkisinko jo kilpailulisenssin vai en.

Olen kokoajan ollut itse sitä mieltä, että en ole vielä hankkimassa lisenssiä, koska en oikeesti ees osaa heittää (vielä). Perusteluja lisenssin hankkimisen puolesta tuli kuitekin enemmän kuin "ei hankintaan" -kommentteja, joten aattelin ny laittaa näitä vähän tännekin ylös, ku aloin asiaa tosissaan miettimään.

Miksi hankkisin kilpailulisenssin jo tälle vuodelle? Lähinnä muiden perusteluja:

- Saisin lisää kilpailukokemusta
- Pääsisin kunnon kilpailuihin neppikisojen sijaan
- Rating
- Uudet kokemukset, ihmiset, radat ja elämykset
- Kisasipulin kehittäminen
- Oikeet kisat on ihan eri juttu kuin viikkokisat ja muut "höntsäkisat"
- Voi ottaa paremmista mallia

Miksi en hankkisi kilpailulisenssiä vielä tälle kaudelle?

- Aloittelija vasta, alle vuoden heittänyt -> kokemus uupuu
- Innokas, mutta tasaisuus puuttuu
- Ei vielä tarpeeksi kokemusta eri heitto-olosuhteista
- En koe olevanu tarpeeksi hyvä lisenssikisoihin
- Voin ottaa paremmista mallia myös lisenssittömänä
- Pelkään kavereiden ja perheen kanssa höntsäämisien jäävän vähemmälle/loppuvan
- Sipuli ei kestä edes Lempäälän viikkokisoja

Eiköhän tää nyt ole aika selvä juttu, että mun ei oo viä mitään järkee hankkia lisenssiä. Noin 7 kk kokemuksella ei vielä ihmeitä tehdä ja toistaseks mä niin nautin tästä hommasta, etten halua todellakaan pilata sitä ainakaan kiirehtimisellä.

En tosiaan myöskään oleta tai odota, että olen "maailman huippuja" sitten kun kisailemaan kunnolla lähden. Odotan, että olen itse valmis moiseen ja saan kiekon lentämään edes suurinpiirtein sinne minne minä sen haluan lentävän. Aivan liian paljon sattuu vielä näitä "oho, mihis vittuun se ny lähti" -kömmähdys-naurahduksia. Tasaisuutta, sitä haen ja sitten kisaamaan.

Kaikki kunnia heille jotka heti lisenssikisaamiseen mukaan lähtevät, mutta mä ny vähä kehitän itteeni ensin ja opettelen heittää vaikka upsit ja rollerit. :D

Raha-asiat jätin tarkoituksella mainitsematta, koska ne eivät ole syy minulle kisata/jättää kisaamatta. Voisin #muuten ottaa kesän tavotteeks kiertää vähä muidenki paikkakuntie viikkiksiä ym. kuin vaan Pirkanmaan.

Kisa-Posti-lehdessä kirjoittamani juttu Lempäälästä ja LeKi Disc Golfista.


Kenen kanssa mitäkin

Mitä tulee heittoseuraan, niin sekin tuntuu määrittelevän monien kohdalla lähteävätkö he kisauralle ollenkaan, ja jos lähtevät, niin kokevatko tekevän sen liian myöhään.

Mä kävin ite kesällä kenen kanssa sattuu heittelemässä (kavereita, kummilikkaa, iskää...) ja kyllä sen kylmempien säiden saapuessa huomasi sitte keitä tää laji kiinnostaa ihan toissaan, eikä vaan kesäharrastuksena; ketkä lähtee heittään lumihankeen ja kaatosateeseen.

Perjantai 22.1.16, Lempäälä - Tutkatalo
Miinus 20 astetta mittarissa ja yhden naisen talkoot
Eli siis tää ympärivuotinen porukka on mulle ihan eri juttu, vaikkei sekään mikään haudan vakava poppoo ole, päinvastoin. Meillo oma pieni söpö FribaRinki neljän heittäjän kesken, joiden kaa höpistää kisoihin osallistumiset, kyydit, kissavideot, karhukävelyt, darrakuittailut... Kaikki.

Kaks meistä neljästä on hankkimassa lisenssit tänä vuonna ja he ovatkin heittäneet pari vuotta tai enemmän. Me toiset kaks alotettii heittää kesällä 2015 ja kehitytään vielä ainaki tää vuos ja jatketaa toisiamme vastaan kisailua nähtävästi (voitin tänään, hävisin eilen).

Ei luulis kauaa menevän ku tääkin miespuolinen on selvästi paremmalla tasolla kuin allekirjoittanut, mutta en anna sen häiritä. Ne on vaan ne sukupuoliset erot semmosia, etten edes minä pysty niihin vaikuttaan. :D

-Sanna-

Melkein unohtu mainita! LeKi Disc Golf -sivut seurantaan äkkiä, koska pian tulee julki jotain mihin haluat osallistua kauempaakin! Ainutlaatuista ja ennennäkemätöntä...

Näihin voit törmätä kisa-alueella.
( Jokainen näkee kuvassa mitä haluaa :D )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti